GRAPHISOFT®, vodeća kompanija u oblasti BIM arhitektonske tehnologije, objavila je Rhino® konekciju za ArchiCAD. Konekcija omogućuje ArchiCAD korisnicima i na Mac i na Windows platformama da uvezu Rhino modele u ArchiCAD okruženje kao GDL objekte.

Rhino-ARCHICAD veza pretvara Rhino model u ArchiCAD geometriju. Prenosilac geometrije je GDL, ARCHICAD-ov generički format za objekte. Za kompleksnije modele ili modele većih gabarita, GRAPHISOFT je napravio opciju za konvertovanje Rhino modela u set manjih GDL objekata. Ovakav proces omogućava korisnicima da zadrže odvojene delove u okviru iste logičke celine omogućavajući praćenje i jednostavno ažuriranje uvezenih Rhino modela u ARCHICAD. LCF opcija je takođe kreirana kako bi optimizovala performanse ARCHICAD algoritma da bi radio tečno i sa velikim uvezenim Rhino modelima.

media.hicad.rs/2015/05/news.png

„Rhino pruža snažne modelarske funkcije koje se sjajno uklapaju sa ARCHICAD BIM rešenjem!”, rečeno je iz GRAPHISOFT-a objašnjavajući kako obe softverske kompanije, i GRAPHISOFT i McNeel, teže ka pronalaženju boljih veza sa drugim softverima spram želja njihovih korisnika.

Ova tehnologija je razvijena kao deo saradnje GRAPHISOFT-a i jedne od najvećih projektantskih firmi, Nikken Sekkei, sa ciljem unapređenja tehnologija za arhitektonsko projektovanje i dizajn.

Za više informacija i preuzimanje Rhino add-on aplikacije za ARCHICAD, posetite sledeću stranicu:

http://www.graphisoft.com/downloads/addons/interoperability/rhino.html.

Više o Rhino softveru pročitajte ovde.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.